Skip to main content

Aštrus padažas Laza

· One min read
Jonas

Šiuo receptu galima pasigaminti indelį aštraus padažo Laza, kurio užteks išties ilgai...

Reikės

  • 30-50g džiovintų čili pipirų
  • pusės vidutinio dydžio česnako
  • šaukšto ryžių acto šaukšto
  • druskos
  • 0.5 stiklinės rafinuoto saulėgražų aliejaus

Paruošimas

Mėsmale sumalti čili pipirus ir sudėti į indelį. Nulupti česnaką ir sutrinti spaudykle.

Į nebijantį karščio indą (metalinį arba molinį) sudėti sumaltus čili pipirus. Įberti valgomąjį šaukštą druskos. Tolygiai šlakstant pilti valgomąjį šauktą ryžių acto. Pamaišyti. Sudėti sutrintą česnaką ir vėl pamaišyti.

Paimti atskirą metalinį indą, įpilti aliejų ir stipriai kaitinti iki vos vos pradedančio rūkti balto dūmelio (ypatingai saugotis, kad neapsipilti savęs). 

Pasiimti ilgą šaukštą ir per 5 sekundes maišant čili pipirų masę pilti įkaitinto aliejaus tiek, kad viskas, kas paruošta būtų gerokai apsemta. Masė pradės putoti.

Laukti 10-15 min kol Laza atvės. Sudėjus į mažą indelį uždengti ir dėti į šaldytuvą.